#craftsmanship

Modern Wallachian pub
in the heart of Vinohrady

Welcome in Výčep. We server great Dalešické pivo beer a create unique dishes out of produce we hunt, catch, grow, make in house, or get from our favourite farmers.

Lunch
menu

Best stop of the day

Dinner
menu

Wallachian feast with friends or family

drinks

Made in Czechia or at our bar

wine

The best of Czech and Moravian vineyards

Just like at grandma's house

We make everything in house - our bread, cheeses or salamis. We stomp sauerkraut, make compotes, kombucha and brandies. Is it worth the effort? There´s only one way to find out.

Feast at a big table

Sunday lunch or an evening celebration with the whole family or friends? Our big table will fit everyone.

Get in touch!

+420 720 120 100

opening hours

A date or a party

A quick lunch, romantic dinner or a wild party?
Come as you are. It's all good!

Follow us on Instagram
Share your experience

Když je na poledním menu holanďák ze stařené krkovice ve valašském panku s Blaťáckým zlatem, není co řešit. 🇳🇱

Ještě dnes a zítra! Kdo se staví? 🙋🏼🙋‍♀️🙋‍♂️
Smeš burger na našem obědovém menu! 🍔🤤🙌

Tentokrát je z přeštického prasete 🇨🇿🐷 s anglickým sýrem, karamelizovanou a křupavou cibulkou v máslové housce s hořčičnou majonézou a červeným zlatem. 

Je prostě super. 🥇 Tak pojďte nám hop a rychle na něj, nebo na jiné dobroty z našeho obědového menu!!! 🤗

——
🇬🇧 Smash burger on our lunch menu this week! 🍔🤤🙌

Made of local heritage pork 🇨🇿🐷 with British cheese, caramelized and crispy onion in a brioche bun with mustard mayo and hot sauce. 

A winner! 🥇 Come and get some, or some other dish from our beautiful lunch specials! 🤗
POSLEDNÍ VÝZVA!!! 📣

Prosíme všechny strávníky, aby se dostavili na vafli z grilu a smažené kuře k nám do Výčepu. 🐥🔥🧇 Dnes je poslední šance dát si tuhle dobrotu k obědu, ale nebojte - příští týden budeme mít na obědovém menu další pecky. Sledujte nás každé pondělí a všechno se dozvíte! 🙌

Tak kdo se staví na kuře? 👀🙋‍♂️🙋‍♀️🙋🏼

—

🇬🇧 LAST CALL!!! 📣

Calling on all diners to get their flame-grilled waffle and fried chicken here in Výčep. 🐥🔥🧇 Today’s the last day to get this beauty, but don’t worry - we’re rolling out delicious lunch specials every Monday. Keep following us to find out! 🙌

Now who’s coming or chicken and waffles? 👀🙋‍♀️🙋‍♂️🙋🏼
Už jste si u nás dali kombuchu? 👀

Ano, zajímavé věci se u nás nedějí jen v kuchyni - na baru se činíme také. 😜 Vedle piva z Dalešic 🍺 a vybraných vín a pálenek 🍷🍸 z celého Češka a Moravy si také děláme a lahvujeme vlastní kombuchu.🍾 Stačí se podívat po restauraci a určitě nějakou ve velké zavařovací sklenici najdete. Pokud si ji objednáte teď, dostanete černorybízovou. Její výroba trvá asi týden a jsou v ní jen samé dobré věci! 🙌

Zkusíte? 👋

—

🇬🇧 Have you had our kombucha yet? 👀

Yes, our bar doesn’t play second fiddle to the kitchen. 😜 In addition to beer from the Dalešice brewery 🍺 and selected wines and spirits 🍷🍸 from the entire Czechia, we also make and bottle our ver own kombucha. 🍾 Just look around the restaurants and you will see some in big jars. If you order one now, you’ll get the blackcurrant version. It takes about a week to make and has nothing but good things in it. 🙌

Will you try one the next time you’re dining with us? 👋
Kdo si dá knedlíky ve vajíčku? 👀

Samozřejmě u nás v té nejlepší možné podobě 🙌 - nadýchaný knedlík usmažený ve vajíčku 🥚, nakládaná okurka 🥒, konfitované a naložené rajče 🍅, majonéza a paprikové zlato, petrželka a hora ovčího sýra! 🧀

Najdete na našem večerním a víkendovém menu v sekci předkrmů. 🤤

Přijďte si k nám změnit představu o tom, jak chutnají běžná česká jídla! 🇨🇿 My se budeme moc těšit. 👋

——

🇬🇧 Dumplings in egg batter? 👀

This Czech peasant dish gets a makeover in our kitchen - fluffy dumplings friend in egg batter 🥚, pickles🥒, confit and marinated tomatoes 🍅 , mayo and hot sauce, finished with parsley and a mountain of sheep cheese. 🧀

In our dinner and weekend menu among entrées! 🤤

Come over to taste what Czech cuisine tastes at its best. 🇨🇿We can’t wait to have you here. 👋
Že se soustředíme jenom na maso? 🥩 Ale jděte. 

Co třeba naše okurkové karpáčo 🥒 se stračatelou z tehovského mléka 🥛 a pečenými lískovými ořechy 🌰, mátou, pažitkovým olejem a naším máslovým rohlíkem? 🥨 Naprosto skvělá (skoro) letní novinka na večerním a víkendovém menu! 🥗🥗🥗

Určitě se stavte, sezónní zelenina je tady! 🙌
—

🇬🇧 Veggies, anyone? 🥗

We love working seasonal vegetables. How about our cucumber carpaccio 🥗 with straciatella from Tehov dairy farm milk 🥛 and roast hazelnuts🌰, mint, chive oil and our butter roll? 🥨 An amazing (nearly) summer addition to our dinner and weekend menu! 🙌

Come over, seasonal veggies are here! 🥗🥗🥗
Léto se nezadržitelně blíží 🌞, je čas na něco lehčího! 🙌

Náš pstruh duhový 🐟 z Kašperských hor grilovaný na ohni 🔥 a podávaný s vinnou omáčkou 🍷 a farmářským salátem 🥗 je tou nejlepší volbou pro peskatariány nebo prostě všechny, kdo si chtějí opravdu pochutnat na něčem lokálním a zdravém. 🇨🇿

Tak kdo se staví? 🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️

—

🇬🇧 The summer’s almost here 🌞, so why not opt for something a bit lighter? 🙌

Our fire-grilled rainbow trout 🐟 from the Kašperské hory farm with wine sauce 🍷 and a beautiful salad 🥗 is the best option for pescatarians or diners who want to have something very healthy and truly local. 🇨🇿 We respect this great produce and let it shine by only grilling it lightly.

Who’s in? 🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️
Věděli jste, že k nám do kuchyně jezdí učni i ze zahraničí? 👀 Třeba Aitzol @aitzolotxoa5 k nám přijel z gastronomického centra Španělska, z Baskicka. 🇪🇸🐂

Jak se mu ve Výčepu pracuje? Co se u nás naučil? Jaký je rozdíl mezi českou a baskickou kuchyní? Co mu nejvíc chutná a co si bere domů? 🍺

Mrkněte se na krátký rozhovor! 🙌

——
🇬🇧 Did you know we have trainees from all over Europe in our kitchen? Aitzol @aitzolotxoa5 comes from the Basque Country, Spain’s food capital. 🇪🇸🐂

Does he enjoy working in Výčep? What did he learn? What’s the difference between Czech and Basque cuisine? What’s his favorite Czech dish and what technique is he taking home?🍺

Find out in our short chat. 🙌
Už jste měli naše novinky na večerním menu?👀

Co třeba naše žebro z černého Anguse 🐮na lesních hříbcích a majoránce? 🍄‍🟫🌿

Marinujeme tři dny v houbovém garumu, česneku a v cibuli 🍄‍🟫🧄🧅, pak pomalu děláme přes noc 🌡️, uchováme v loji, krátce dáme na gril 🔥, potřeme hovězí šťávou, dáme křupavou cibulku a čerstvou majoránku a podáváme s omáčkou z hub, s naším kváskovým chlebem 🥖 a salátkem s kyselé zeleniny a hub. A je to naprostá pecka! 🤤🙌

Tak kdo se staví?🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️

—

🇬🇧 Have you had the new dishes from our dinner menu?👀

How about the Black Angus rib on forest mushrooms and marjoram?🐮🍄‍🟫🌿

We marinate the meat in mushroom garum, garlic and onion 🍄‍🟫🧄🧅 for three days, slow cook it overnight🌡️, keep it in beef fat, shortly fire-grill 🔥, glaze with beef jus, cover in crispy onion and marjoram leaves, and serve with mushroom sauce, our own sourdough bread 🥖 and a salad of pickled veggies and mushrooms. It is as good as it sounds. 🤤🙌

Who’s in?🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️

#praguerestaurant #kamvpraze #vecere #vinohrady
Scroll to Top