#craftsmanship

Modern Wallachian pub
in the heart of Vinohrady

Welcome in Výčep. We server great Dalešické pivo beer a create unique dishes out of produce we hunt, catch, grow, make in house, or get from our favourite farmers.

Lunch
menu

Best stop of the day

Dinner
menu

Wallachian feast with friends or family

drinks

Made in Czechia or at our bar

wine

The best of Czech and Moravian vineyards

Just like at grandma's house

We make everything in house - our bread, cheeses or salamis. We stomp sauerkraut, make compotes, kombucha and brandies. Is it worth the effort? There´s only one way to find out.

Feast at a big table

Sunday lunch or an evening celebration with the whole family or friends? Our big table will fit everyone.

Get in touch!

+420 720 120 100

opening hours

A date or a party

A quick lunch, romantic dinner or a wild party?
Come as you are. It's all good!

Follow us on Instagram
Share your experience

Léto se nezadržitelně blíží 🌞, je čas na něco lehčího! 🙌

Náš pstruh duhový 🐟 z Kašperských hor grilovaný na ohni 🔥 a podávaný s vinnou omáčkou 🍷 a farmářským salátem 🥗 je tou nejlepší volbou pro peskatariány nebo prostě všechny, kdo si chtějí opravdu pochutnat na něčem lokálním a zdravém. 🇨🇿

Tak kdo se staví? 🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️

—

🇬🇧 The summer’s almost here 🌞, so why not opt for something a bit lighter? 🙌

Our fire-grilled rainbow trout 🐟 from the Kašperské hory farm with wine sauce 🍷 and a beautiful salad 🥗 is the best option for pescatarians or diners who want to have something very healthy and truly local. 🇨🇿 We respect this great produce and let it shine by only grilling it lightly.

Who’s in? 🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️
Věděli jste, že k nám do kuchyně jezdí učni i ze zahraničí? 👀 Třeba Aitzol @aitzolotxoa5 k nám přijel z gastronomického centra Španělska, z Baskicka. 🇪🇸🐂

Jak se mu ve Výčepu pracuje? Co se u nás naučil? Jaký je rozdíl mezi českou a baskickou kuchyní? Co mu nejvíc chutná a co si bere domů? 🍺

Mrkněte se na krátký rozhovor! 🙌

——
🇬🇧 Did you know we have trainees from all over Europe in our kitchen? Aitzol @aitzolotxoa5 comes from the Basque Country, Spain’s food capital. 🇪🇸🐂

Does he enjoy working in Výčep? What did he learn? What’s the difference between Czech and Basque cuisine? What’s his favorite Czech dish and what technique is he taking home?🍺

Find out in our short chat. 🙌
Už jste měli naše novinky na večerním menu?👀

Co třeba naše žebro z černého Anguse 🐮na lesních hříbcích a majoránce? 🍄‍🟫🌿

Marinujeme tři dny v houbovém garumu, česneku a v cibuli 🍄‍🟫🧄🧅, pak pomalu děláme přes noc 🌡️, uchováme v loji, krátce dáme na gril 🔥, potřeme hovězí šťávou, dáme křupavou cibulku a čerstvou majoránku a podáváme s omáčkou z hub, s naším kváskovým chlebem 🥖 a salátkem s kyselé zeleniny a hub. A je to naprostá pecka! 🤤🙌

Tak kdo se staví?🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️

—

🇬🇧 Have you had the new dishes from our dinner menu?👀

How about the Black Angus rib on forest mushrooms and marjoram?🐮🍄‍🟫🌿

We marinate the meat in mushroom garum, garlic and onion 🍄‍🟫🧄🧅 for three days, slow cook it overnight🌡️, keep it in beef fat, shortly fire-grill 🔥, glaze with beef jus, cover in crispy onion and marjoram leaves, and serve with mushroom sauce, our own sourdough bread 🥖 and a salad of pickled veggies and mushrooms. It is as good as it sounds. 🤤🙌

Who’s in?🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️

#praguerestaurant #kamvpraze #vecere #vinohrady
POV: když ochutnávka smash burgeru z našeho obědového menu padne na výčepáka Fílu. 😂🤤

Smash burger a další dobroty najdete na našem obědovém menu od pondělí do pátku do 15:00. 

Kdo se staví na parádní burger a jedno orosené? 🍔🍺👀🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️
——
🇬🇧 POV: When it’s our bartender Fila’s turn to taste the smash burger on our lunch menu this week. 😂🤤

Available every day from Monday to Friday until 3 PM, along with other great dishes.

Who’s up for a hot burger and a cold beer for lunch? 🍔🍺👀🙋‍♂️
Kdo dokáže usmažit květinu z ostravského uhlí??? 👀👀👀

No přece my! Naplníme ji kachní paštikou a marmeládou ze spálených citronů a hle - fantastický předkrm na večerním menu. To křupnutí! 🙌

Stavíte se? Naše večerní menu je plné překvapení!

——
🇬🇧Our fried flower from Ostrava coal mines is a legend. 🙌

A crispy legend filled with duck paté and jam of burnt lemons on our dinner and weekend menu. That first crunch is super addictive. 

Will you join us? Our dinner menu is full of surprises. 👋
Smažené Blaťácké zlato v máslové housce s uzenou tatarkou. 🧀🍔👍

Blaťácké zlato obalené v našem vyhlášeném “valašském panku” v nahřáté křupavé máslové housce z naší kuchyně. 😱 K tomu uzená tatarka, okurek, salát a malá rajčátka. 

Jen tento týden na poledním menu. (A k tomu spousta dalších dobrot.)
 
Kdo se staví? 👀🙋‍♂️🙋‍♀️
——
🇬🇧 Beautiful, melting, mouth-watering fried Blaťácké zlato cheese in our signature “Wallachian panko”, served in a brioche bun with smoked tartare sauce. 

This week’s special on our lunch menu. If you’re visiting Prague, you can’t miss fried cheese! 🧀🇨🇿🙌
První bílý chřest z Hostína je konečně tady!!! 🚨🎆🎇

A my ho museli dát hned na menu - hezky ogrilovaný na ohni 🔥 a podávaný s oříškovým máslem, císařskou majonézou, citronem, lískovými ořechy a strouhankou. 🙌

Taky jste se nemohli dočkat, až sezóna @ceskychrest zase začne? Tak kdo se staví? 👀🙋🏼🙋‍♀️🙋‍♂️
🚨VÝČEP HLEDÁ NOVÉ PARŤÁKY DO KUCHYNĚ! 🚨

MIlujete vaření a chcete se v něm dál rozvíjet? 👀Chcete si vyzkoušet nejrůznější techniky a pracovat se skvělými ingrediencemi v jediné valašské hospodě, která se dostala do průvodce Michelin? Chcete dělat českou kuchyni nejlépe, jako to jde? 🇨🇿 Tak to hledáme právě vás! 💪

Ať už budete dělat klobásky 🌭 s šéfkuchařem @jirka_hrachovy 👨‍🍳, připravovat fermenty, vyrábět sýry 🧀, péct chleba 🥖nebo udit, u nás se nudit určitě nebudete. Napište nám na info@vycepkorunni.cz a my se vám určitě ozveme! 👋 Na konci cesty je štěstí ze skvěle odvedené práce, jak ukazuje Jirka u sušeného masa!

Budeme se moc těšit! 👍
🚨POSLEDNÍ VSTUPENKY NA NAŠI ZABIJAČKOVOU HOSTINU!!!🚨

Akce jara ve Výčepu už tuto sobotu v 17:00!🔥 Pokud ještě nemáte vstupenky, volejte rychle ☎️ 720 120 100! Živá cimbálovka, tombola, neskutečné zabijačkové menu a proudy piva, vína i něčeho tvrdšího. 😎

Kdo přijde? 🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️ Volete 720 120 100 a my se budeme moc těšit! 👋👋👋

#zabijacka #vinohrady #akce #cimbalovka #praha
Scroll to Top